måndag 17 maj 2010

Blommande träd!

Ett användbart träd för villaträdgården då det inte blir så stort. Fantastiskt tillsammans med en underplantering av lavendel! Prova med den vitblommande lavendeln som står fint mot silverpäronets bladverk. Låt trädet växa fritt till en yvig krona eller forma till önskad storlek för en fastare form.
Så vackra blommor vid en närmre titt! Pyrus salicifolia 'Pendula'!
Och just nu står den i full blomprakt! Silverpäronet lämpar sig bra i miljöer med medelhavskaraktär. Det är inte för inte silverpäronet kallas för Nordens olivträd. Dock äter man bara päronen en gång;)

8 kommentarer:

  1. Superfin form på trädet ovan.... Snyggt!

    Ha' det bra!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  2. värmen har kommit hit också nu, 16 ° på morgonen, så SKÖÖNT! Så det funkade nog att dela med sig. Och vilken jätte fin blogg, jag kommer att återvända, inspirerande!

    SvaraRadera
  3. Ett underbart träd som är värdig sin uppmärksamhet!

    SvaraRadera
  4. Ja, visst är det fint! Det har ju varit otroligt populärt de senaste åren, men jag är fortfarande väldigt kär i det!
    Mycket välkommen hit Sophia!

    SvaraRadera
  5. Här är värme..+21° ute och det var +14° i morse, kunde hämta tidningen utan jacka=vår!!

    SvaraRadera
  6. Är alla Silverpäron av Pendula sort? Vill gärna ha ett, men är inte så förtjust i "hängiga" träd. Tittar man på bilder på Google ser det ut att finnas olika sorter. Eller är de bara klippta på olika sätt?

    SvaraRadera
  7. Hej Susann! På bilderna här är det toppympade ´Pendula´, men det finns de som inte är ympade. De verkar inte så lätta att få tag i dock?

    SvaraRadera