måndag 13 december 2010

Spirande prydnadsgräs fint året om!

Prydnadsgräsen står lika fint och upprätt i dagens många minusgrader som de har gjort de sista veckorna, men då i sammanhang av snö kring tuvorna. På sina platser enormt mycket snö! Det finns en hel del olika sorters prydnadsgräs att välja bland, med olika karaktärer och olika krav på växtplatsen. Flera av dem bildar arkitektoniska element i trädgårdsrummet. Ett par saker man bör tänka på vid val av gräs är jordförhållandena och tillgången på ljus! Några sorter klarar skugga bättre och en del vill ha fuktigare jord.
Frodig grönska bjuds under sommarmånaderna och blomning vid olika tidpunkter beroende på sort. Snyggt i såväl gräsplantering som inslag i mixad perennrabatt!
Under hösten övergår axen till diverse olika sorters färger - allt från gult till roströda toner!
I stora planteringssjok blir det magnifikt!

En dag som denna är det fint att njuta gräsen genom fönstret. Där står de en bit ner i trädgården, soldränkta likt spirande lucior!

3 kommentarer:

  1. Gräs är både spännande och ger många användningsmöjligheter, Tyvärr trivs få i min eländesjord, men några går och jag ger inte upp. Bilden i nästa inlägg är vacker!
    ha det gott/Sophia

    SvaraRadera
  2. Vad har du för jord Sophia? Enligt vår gräsguru Peter Gaunitz går Calamagrostis x acutiflora överallt. Egna försök visar att det är sant - men med lite olika resultat...

    SvaraRadera
  3. Hej. Vad är det för gräs?

    Mvh Angelica Vranarps Trädgårdstjänst

    SvaraRadera