torsdag 20 oktober 2011

Äppeltider


























Det gamla äppelträdet med vinteräpplen som alltid satt så högt att bara stararna nådde dem, har i år kaskader av frukt! Underbart vackra gulröda.

I trädgårdsgungan är det dukat till äppelfest! Gula, gröna, röda, stora som små, alla får vara med. Och de som inte kommer hit blir äppelmos ;-)

Fortfarande har jag svårt att köpa äpplen, när man har haft förmånen att växa upp med att plocka sina egna i trädgården.

Sist vi hade trädgårdsdag på gården där vi bor nu, planterade vi ett äppelträd, det skånska landskapsäpplet Aroma. Invid en gång, så att alla om några år ska kunna sträcka sig upp och plocka ett äpple med sig på vägen. Och om några till år, kan en ny generation barn klättra bland grenarna och tävla med stararna om frukten.

Som vår trädgårdsguru Ulla Molin skrev: till den lilla trädgården är fruktträd alldeles utmärkta träd att plantera. De blir lagom stora, blommar underbart och ger frukt om hösten. Visst har hon rätt?!

2 kommentarer:

  1. Ja det är något visst med äppelträd. Sonens favoritsaga är Ellen och Äppelträdet. Tyvärr så tog en storm vårt äppelträd så vi får nöja oss med de som växer utmed den gamla banvallen.
    faktum är att just i dag ska jag baka "Äbblekaga po Aroma" :)
    Kram Pella

    SvaraRadera
  2. Åh vad det låter gott!!! Kanske att jag låter mig inspireras till liknande stordåd Pella :-)

    SvaraRadera