lördag 28 augusti 2010

Trädgårdsfesten på Sofiero

Denna sista helg i augusti hålls den årligen återkommande stora trädgårdsfesten på Sofiero i Helsingborg. Ett utmärkt tillfälle att träffa trädgårdsfolk och låta sig inspireras.
Duett i bukett heter praktverket som ligger precis framför slottet. En enorm brudbukett man kan kliva runt om och in i. Idé: Hanna Frisk, student på SLU i Alnarp, där hon hösten 2009 vann en idéträdgårdstävling i kursen Växtkomposition. Pampig!



Skörda regnvatten är ett inspirerande projekt som ställer frågan: hur länge kan vi vattna våra trädgårdar med dricksvatten? Här visas exempel på hur vi kan ta tillvara och lagra regnvatten. De har startat en facebookgrupp för de som vill följa projektet där. Här ser ni exempel på vattenskörd i akvedukten:


En stickad cykel fanns också till beskådning.
Kjell Åbergs (Åbergs plantskola) goda rabatt Kungliga smaker. Jag tycker så mycket om när det vackra, ätliga växtmaterialet får mingla med det "vanliga"!

Ett önsketräd - vilken bra idé! Många önskningar hängde och fladdrade i vinden, bland annat de om...

...en olle och en levande papegoja.

2 kommentarer:

  1. Tack snälla för de fina bilderna.... Det verkar ha varit riktigt trevligt där.... Så mycket fint! Den där buketten ser helt magnifik ut!!! Sååå synd att man bor alldeles för långt bort.....

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  2. Buketten var helt fantastisk, insidan var nog min favorit!

    SvaraRadera