onsdag 11 augusti 2010

Tusen trädgårdar

I söndags bjöds vi alla in att besöka privata trädgårdar och offentliga parker och anläggningar inom arrangemanget Tusen trädgårdar, inititierat av Gunnel Carlsons Trädgårsriket och Riksförbundet Svensk Trädgård.

Vi som tillbringade dagen i Stockholm med omnejd fick en grå och fuktig dag, men vi behövde aldrig spänna upp paraplyerna.

Vi styrde stegen mot Sundbyberg, och hittade in till Lotta och Georg, som generöst öppnade grindarna till sin vackra trädgård. Här fanns mycket att se, att uppleva, att njuta och inspireras av. Inte bara av trädgården. Som det ofta är; mötet med personerna som lever med sin trädgård blir rikt. Vi fick en givande stund och många tips av Lotta och Georg.


Det lilla uthuset i trädgården har Georg byggt. Formen och färgerna är hämtade från boningshuset, och tillsammans bildar de en harmonisk helhet.

Vilken köksträdgård! Se drivhuset! Se sparrisen! Se de upphöjda odlingsbäddarna!
Fönsterna är fyndade på Blocket, av någon som tänkte att de kunde komma någon annan till glädje istället för att kasseras... Nu kom det även oss till glädje, så otroligt vackert och inspirerande som detta är!



Detaljer... Denna bild är tillägnad kollega Annica: klotet i ett hav av hennes favoritväxt myskmadra. Så frodig och fin.


Trädgården viktigaste möbel, om jag får råda... Stilla gunga fram och tillbaka, fram och tillbaka... vila för själen.
Och nu tror man att sagan är slut, men trädgårdssagor har kanske inga slut, bara olika fortsättningar:
Stimulerade efter en härlig dag och lyckade besök tackade vi och åkte hem. Ett par dagar senare stämmer jag lunchträff på Millesgården med goda vänner, och vem sitter på Rosenterrassen om inte Lotta! Må ni haft en fin dag på Millesgården! Vi hoppas ni fann miljön lika fantastisk som vi!

Och för er som bor i deras nejd, fick vi intrycket att Sollentuna trädgårdsgille är roligt och aktivt :-)
Vi tackar för årets Tusen trädgårdar, och hoppas att arrangemanget återkommer nästa år och året därefter och...
Vilka trädgårdar besöke ni?

1 kommentar: