lördag 15 maj 2010

Ellipsformad uteplats

I ett av årets första uppdrag önskade sig kunden en mjukt formad uteplats. Med generösa mått för umgänge och möjlighet att kunna duka upp för stora sällskap.


Vi ritade in ett ellipsformat trädäck som ett steg ner går över i en loungedel att möbleras med soffor.
Uteplatsen börjar ta form. Med stadiga vita murar markeras de olika rummen och rejäla planteringsytor skapas. Svartbambun avgränsar grillplatsen på ett effektfullt sätt.
Här börjar växtbädden bli redo för en frodig växtkombination av tuvröret 'Overdam' tillsammans med rosor och lavendel i nedre kanten. Snyggt med trappan i lärk mot den vitputsade muren.
Det ska bli kul att se det färdiga resultatet!

5 kommentarer:

  1. Jag kan bara säga mycket snyggt. Fin idé och att få jobba med andra former.

    Ha det gott
    Anna

    SvaraRadera
  2. Wow, det ser jättesnyggt ut.......! Visa mer sen........... Snygga former och smart med den vitputsade muren som avslut och avgränsning mot gräsmattan. Gediget och genomtänkt (förstås....). Skönt med en kombination av trä och 'sten' för en mix som blir levande och lite mer 'arkitektonisk'.

    Ha' det bra!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  3. Tack för era trevliga kommentarer, Charlotte och Anna! Vi är mycket nöjda med idéerna vi sålde in till kunden och extra roligt är det när det färdiga resultatet blir så här bra!

    Charlotte, har du bestämt vilka trädgårdar du ska besöka i England? För vår del bölir det Sissinghurst på måndagen och Great Dixter på torsdagen! Onsdagen tänkte vi göra London!!
    Ha det bra,
    /Annica

    SvaraRadera
  4. Verkligen snyggt med träet mot de vita murade "planteringslådorna"!

    Ha en fortsatt fin helg,

    Rebecca

    SvaraRadera