tisdag 27 april 2010

Körsbärsträdens skönhetsvärde!


För några dagar sedan visade vi en bild på ett träd i knoppstadiet. Översta bilden här ovan visar hur samma träd - Prunus x hilleri 'Spire' - precis börjar öppna sina första blomknoppar för att bara två dagar senare i nedre bilden explodera likt en stor bukett! De kopparröda bladutspringen förhöjer skönhetsvärdet avsevärt!
Detta körbärsträd kan varmt rekommenderas till platser som inte tillåter stora volymiösa träd, som flera av de vackert vårblommande körsbärsträden blir. Dess smala upprätta växtform blir med tiden uppemot 7 m högt men behåller sin slimma krona på 3 meters bredd.
När hösten kommer bjuder 'Spire' på sprakande orange - röda höstfärger som inte går av för hackor! Vi återkommer till Hösten ;)

Dagens tips: Ytor där gräsmattan inte har en chans att växa sig frodig och grön kan bli attraktiv med en snygg plattläggning! Här pågår läggningen av en gång med granitplattor med gräsfog! Snyggt som attan!!

6 kommentarer:

  1. Vilket fint träd! Är det prydnadskörsbär eller blir det ätlig frukt på det? Ursnygg plattläggning också. Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  2. Hej Charlotta. Prunus x Hilleri 'Spire' har inga ätliga bär, men oj, vad man mumsar i sig med ögonen!! Jag har lyckan att ha trädet precis utanför fönstret och just i skrivande stund skiner solen och blommorna har blivit ännu fler! Ljuvlig som en gräddbakelse!
    Ha en fortsatt bra dag!
    //Annica

    SvaraRadera
  3. Ja, verkligen snyggt med plattorna och gräsfogen. Det blir inte så 'hårt' då... Bra tips med trädet!

    Ha' det bra!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  4. Små, vackra träd behövs verkligen till alla moderna minimala tomter. Det här var väldigt fint!
    Mysig blogg - tack för titten. Kommer gärna tillbaka.
    Må så Gott!
    Ester

    SvaraRadera
  5. Hej Ester , roligt att du gillar vår sida, varmt välkommen tillbaka!

    Tack Charlotte , kul att få dina kommentarer!
    Ha en bra dag!
    //Annica

    SvaraRadera
  6. Vilken gång du gjort! Kanonfin!

    SvaraRadera