måndag 12 april 2010

Nordiska trädgårdar igen


Vad var det som var så bra? kan man undra om man inte var på trädgårdsmässan i Älvsjö, och inte såg Zetas monter. Bland alla intryck, alla blommande växter och tyger och saker, bland allt skirt och skärt dyker plötsligt detta upp: en stor mörkt lugn vacker affär som för tankarna till ett gammalt omsorgsfullt inrett apotek.


På andra sidan står denna ljuva vårplantering, där kungsängsliljor och andra vårlökar sträcker sina gängliga stjälkar genom fjolårsbladen på marken, och blommar mot stora trygga buxbomsklot. Liten häxal blommar med vita kalufser. Häggmispeln slår precis ut sitt skira flor av stjärnformade blommor medan magnolian prålar med stora blommor på bar kvist. Ett stilla vattenblänk och fågelkvitter. Mot väggarna stod spaljerade körsbärskorneller i gul blom, ett helt nytt sätt att använda den. Det var så otroligt vackert, och jag slet hårt på kamerans batterier utan att ändå kunna fånga det där, ni vet, det där extra... Men gå ut - det är NU det händer där ute! Åtminstone hos oss i Skåne.

3 kommentarer:

  1. Visst sögs man bara in i Zetas miljö.....Underbart! Våren händer faktiskt här också just nu, i smygande hastighet...

    Ha' det bra!
    /Charlotte

    SvaraRadera
  2. Ja, det handlar om att hitta en linje och våga. De har verkligen lyckats, roligt att se att inte allt behöver vara i knalliga färger för att väcka lust och habegär :) Kul att se hur det såg ut. Kram från kontoret!

    SvaraRadera
  3. Hallå!
    Så bra att vi då fann varandra! När jag ser era VACKRA fotografier, så känner jag att jag också måste skaffa en riktig kamera...

    VI hörs!

    SvaraRadera